Medisch pedicure

Er zijn voeten die vanwege bepaalde aandoeningen of afwijkingen specialistische medische zorg behoeven. Mensen met chronische ziekten als diabetes en reuma hebben soms te maken met te weinig of juist teveel gevoel in de voeten. Maar denk ook aan bijvoorbeeld: schimmelnagelbehandeling, een op maat gemaakte orthese voor vergroeiingen of drukplekken, nagelbeugeltechnieken om ingroeien van de nagel te voorkomen of vilt/foam op de voet te plakken zodat pijn bij gewrichten, drukplekken en wondjes ontzien worden.

Reuma

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg. De voeten zijn vaak extra kwetsbaar en gevoelig. Oorzaken kunnen zijn:

  • Gewrichtsontstekingen;
  • slijmbeursontstekingen;
  • ‘slijtage’ in de gewrichten;
  • standsveranderingen

Algemene adviezen voor de reumapatiënt:

  • Doe dagelijks enige voetoefeningen om uw gewrichten soepel te houden ( ‘rust roest’);
  • laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening “Reumatische Voet”.

Als gecertificeerde pedicure geef ik u advies over de te gebruiken speciale materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels (nobilis).

Diabetische voet

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle en behandeling door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Ruim 10% van alle diabetici hebben complicaties aan de voeten als gevolg van deze ziekte.

De eerste screening en plan van aanpak wordt in eerste instantie door de podotherapeut bepaald. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. Hun voeten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

  • de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
  • de voeten van stand kunnen veranderen.

Herstellen van een nagel

Gel of acryltechnieken voor reparatie, bescherming van of verfraaiing aan de voeten. Door middel van verschillende technieken kan er een kunstnagel gemaakt worden.

Orthesiologie

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

Deze techniek wordt gebruikt bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet om direct verlichting te bieden.

Nagelbeugeltechniek

Met behulp van metaal of kunststof wordt een beugel op maat gemaakt die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Op deze manier groeit de nagel niet in de huid maar op een goede manier uit.

Heeft u klachten als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing? Ik help u graag. Als gediplomeerd medisch pedicure heb ik kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti-druk technieken.

Waar

Mijn praktijk is gevestigd in Kampen, aan de Populierenstraat 1, op de begane grond.

Contact

Populierenstraat 1
8266 BJ  Kampen

© Copyright 2022 pedicureinkampen.nl